top of page
  • antifanorth

Antifa Cypher, Μελίσσια, Με σφιγμένα δόντια να κρατάμε την Αθήνα ζωντανή!, 01.22

Updated: Feb 14, 2022



Υπό κατάληψη για μια ακόμα φορά δεκάδες σχολεία της χώρας! Για τα αιτήματα των καταληψιών, σπεύδουν όπως πάντα να μας ενημερώσουν οι αριστεροί: «κι άλλες μάσκες», «περισσότερα τεστ», «μικρότερα τμήματα». Οι μαθητές κι οι μαθήτριες της χώρας, λένε τα κομματόσκυλα, μάχονται για την δημόσια υγεία. Λογικά, αν ανήκεις σε αριστερή οργάνωση, πρέπει να νομίζεις ότι οι παρέες στις γειτονιές έχουν διαλυθεί κι όλοι κάθονται σπίτια τους με διπλή μάσκα φορεμένη και συζητάνε για τους αγαπημένους τους γιατρούς, αποκλειστικά μέσω messenger.


Αλλά εμείς, ευτυχώς, δεν ανήκουμε σε καμία τέτοια! Οπότε παρά τις προειδοποιήσεις των «ειδικών» για την τελευταία hot μετάλλαξη, συνεχίσαμε να είμαστε στη γύρα. Κι έχουμε τελείως διαφορετική γνώμη για το τι παίζει μέσα κι έξω απ’ τα σχολεία των γειτονιών. Σιγά μην έκαναν καταλήψεις οι μαθητές για να ζητήσουν περισσότερη πειθαρχία! Η αριστερά είναι που φροντίζει να τους φοράει με το ζόρι τέτοια αιτήματα καπέλο, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει ότι δεν θα μείνει κανένα περιθώριο διαφωνίας με την κρατική αφήγηση που μας θέλει όλους μουγγούς, χεσμένους και κλειδαμπαρωμένους στο σπίτι. Και σιγά μην διαλύονταν οι παρέες στις γειτονιές! Η απειθαρχία που δυο χρόνια τώρα κρατάει την πόλη ζωντανή ενάντια στις καραντίνες, τα αστυνομικά σχέδια και τον γενικευμένο πανικό, καθόλου δεν έχει υποχωρήσει. Οι πλατείες και οι κάθε είδους καβάτζες παραμένουν γεμάτες από εκείνους κι εκείνες που καμία διάθεση δεν έχουν ούτε διπλή μάσκα να φορέσουν, ούτε μονή, ούτε και να πειθαρχήσουν σε οποιαδήποτε απ’ τις εντολές των αφεντικών, των καθηγητών, των μπάτσων και των ρουφιάνων.


Για του λόγου το αληθές; Πριν μερικές μέρες διοργανώσαμε ένα hip-hop cypher σ’ ένα εγκαταλελειμμένο στα Μελίσσια. Κι επιβεβαιώσαμε ξανά όσα γράφουμε παραπάνω: δεκάδες αγόρια και κορίτσια σαν και μας, ήρθαν, έσφιξαν χέρια, φώναξαν στίχους και αντάλλαξαν μπουκάλια κόντρα σε κάθε συμβουλή των αρμόδιων. Πάνω απ’ όλα, δεκάδες αγόρια και κορίτσια, μαζί κι εμείς, ήρθαμε κοντά, γνωριστήκαμε, και μιλήσαμε. Όχι για περισσότερη προστασία και αυστηρότερα μέτρα, όπως θα φαντασιώνονταν οι οπαδοί της δημόσιας υγείας, αλλά για το πώς θα αντιπαλέψουμε την σκατίλα που μας τριγυρίζει. Και πιστέψτε μας, είχαμε πολλά να πούμε. Κι έχουμε ακόμη περισσότερα να κάνουμε.

bottom of page