top of page
  • antifanorth

Έντυπο Δρόμου, Τεύχος #6, Άνοιξη 2024

Το δεύτερο τεύχος του εντύπου δρόμου για την σεζόν 2023-2024. Μοιράστηκε στα σχολεία και τις καβάτζες των Βορείων από Χαλάνδρι μέχρι Μελίσσια κι από Χολαργό μέχρι Μαρούσι. Στις σελίδες του θα βρείτε γνώμες για την σχέση ανάπλασης και δημόσιας τάξης, για τους νέους νόμους περί γάμου ομοφύλων και την κρυφή τους όψη, για τα ζόρια του να δουλεύεις σερβιτόρος, για την κρατική φύση του ελληνικού πανεπιστημίου και για κάμποσα ακόμα. Για να το διαβάσετε κάντε κλικ εδώ, ή στην εικόνα. Για μια πρώτη γεύση, παρακάτω θα βρείτε το intro.




Introduction:


Αν παίρνεις το έντυπο antifa north πρώτη φορά στα χέρια σου μπορεί να θεωρείς ότι μέσα σε αυτό θα βρεις πληροφορίες για τα φασιστικά παρεάκια των γειτονιών μας και για τους χίλιους τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να βρίζει τέτοιου είδους υποκείμενα. Ωστόσο, αν έχεις διαβάσει ξανά κάποια από τα κείμενά μας, θα έχεις καταλάβει ότι ο φασισμός για εμάς δεν κρύβεται μόνο πίσω από σβάστικες, αλλά έχει χίλια πρόσωπα κρυμμένα σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας. Και αυτά τα πρόσωπα είναι τα πιο επικίνδυνα.

Για παράδειγμα, σίγουρα με μια βόλτα στο κοντινότερο σούπερ μάρκετ καταλαβαίνει κανείς ότι για να γεμίσει το ψυγείο του, μάλλον πρέπει να δώσει ένα νεφρό. Οι τιμές των προϊόντων όλο και αυξάνονται, ενώ οι μισθοί μας παραμένουν χαμηλοί και δεν φτάνουν προφανώς ούτε για ζήτω. Αυτά δεν είναι ασύνδετα ή τυχαία γεγονότα, αλλά από πίσω τους κρύβονται τα σχέδια του ελληνικού κράτους, το οποίο για να επιτύχει τους σκοπούς του πατάει πάνω στις πλάτες μας, δρώντας δηλαδή εις βάρος της εργατικής του τάξης.


Για να γίνει πιο σαφές: βλέπουμε τα κράτη όλου του κόσμου να πλακώνονται μεταξύ τους, επομένως και το ελληνικό κάνει και αυτό τις δικές του προετοιμασίες για πόλεμο στο εξωτερικό. Στα πλαίσια αυτά, χρειάζεται να δημιουργηθεί μια πολεμική οικονομία στο εσωτερικό του. Οι τιμές των προϊόντων αυξάνονται, οι λογαριασμοί φτάνουν στο θεό γιατί πώς αλλιώς τα αφεντικά μας θα αποκτήσουν το απαραίτητο κεφάλαιο για να καλύψουν τις ανάγκες των κρατικών στρατηγικών; Με λίγα λόγια, το κράτος μας θέλει να δουλεύουμε για ψίχουλα αλλά άμα δεν θέλουμε να πεινάσουμε πρέπει να δώσουμε και τον μισό μας μισθό σε αυτό χωρίς πολλά πολλά. Αυτός είναι ένας από τους πολλούς τρόπους που έχει ο κρατικός μηχανισμός για να κρατάει πειθαρχημένη την εργατική του τάξη και να την προετοιμάζει για μεγαλύτερες θυσίες όταν χρειαστεί.

Έτσι, βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από τα μίντια για τον πληθωρισμό και την αύξηση των τιμών από οικονομολόγους και άλλους ειδικούς, οι οποίοι χρησιμοποιούν δυσνόητες έννοιες και όρους με μοναδική σκοπιμότητα να προκαλέσουν σύγχυση. Γιατί άμα δεν καταλαβαίνουμε το τι σκατά συμβαίνει στην πραγματικότητα, θα το βουλώνουμε ωραία και καλά και το κράτος θα συνεχίζει ανενόχλητο να μας υποτιμάει για να εξυπηρετεί τα συμφέροντά του. Το έχουμε δει να συμβαίνει εξάλλου και στο παρελθόν, και ειδικά στην περίοδο της καραντίνας, όπου άλλοι τόσοι ειδικοί βγήκαν στην φόρα για να μας κλείσουν σπίτι τάχα για το καλό μας.


Εμείς λοιπόν, πρέπει να βρίσκουμε τις πραγματικές αιτίες πίσω από κάθε κρατικό σχέδιο προκειμένου να κρατήσουμε τα μυαλά μας στη θέση τους. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε συνεχώς στην αντιφασιστική ομάδα antifa north. Ανακαλύπτουμε τον φασισμό των καιρών μας στο πετσί του κρατικού λόγου φτιάχνοντας την δική μας αυτόνομη γνώμη για τον κόσμο γύρω μας. Το κράτος μπορεί να έχει βρει τρόπους να εμφανίζεται ως αυτό που θα μας σώσει, αλλά εμείς και οι δικές μας εκεί έξω γνωρίζουμε καλά ότι ο μόνος τρόπος να τα βγάλουμε πέρα είναι να φτιάχνουμε κοινότητες και να χρησιμοποιούμε τη δικιά μας γλώσσα και τη δικιά μας δύναμη, όπως κάναμε πάντα.


bottom of page