top of page
  • antifanorth

Δεν είναι εγκληματίες, είναι δικά μας παιδιά, Αφίσα στους τοίχους των Βορείων, 10.2023

Updated: Nov 26, 2023

Αφίσα που κυκλοφορήσαμε τον Οκτώβρη του 2023 μαζί με το Antifa Galatsi Labrini στις γειτονιές των Βορείων, με αφορμή τις 87 συλλήψεις οπαδών πριν το τοπικό ντέρμπι Νέα Ιωνία-Ηράκλειο.



87 Συλλήψεις για Αθλητική Βία;

Δεν είναι εγκληματίες,

Είναι δικά μας παιδιά!


∆ΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ∆ΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, πιστοί χαφιέδες του υπουργείου δηµόσιας τάξης, παίξατε για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια την ίδια κρατική γραµµή όπως µόνο το σινάφι σας ξέρει να κάνει. ∆ιασύρατε τα 87 άτοµα που συνελήφθησαν µε αφορµή τον αγώνα Νέα Ιωνία – Ηράκλειο σαν χούλιγκαν που προετοίµαζαν «ραντεβού θανάτου». Ενώ ταυτόχρονα, τους φορτώνανε κατηγορίες περί «συγκρότησης εγκληµατικής οργάνωσης» και «παράβασης του αθλητικού νόµου», µε ποινές που τιµωρούνται µε φυλακίσεις και παρουσίες σε τµήµατα.


ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ σας έχει πιάσει λύσσα όλους τους ρουφιάνους στα µίντια και στα υπουργεία µε τις κερκίδες, τις πλατείες και τις γειτονιές µας. Ξέρουµε πολύ καλά γιατί µε κάθε αφορµή βαφτίζετε εγκληµατίες τους φίλους µας και τους συµµαθητές µας και σιωπάτε όταν δολοφονούνται µετανάστες εργάτες, όπως στην Νέα Ιωνία το καλοκαίρι. Επειδή έχετε πρόβληµα µε την εργατική τάξη ενώ µας έχετε φορτώσει στην πλάτη χίλια ζόρια. Έχετε πρόβληµα µε όσους δουλεύουµε στις σκατοδουλειές σας, µε όσες ζορίζονται να πληρώσουν τα ενοίκια και τα σούπερ µάρκετ. Επειδή σκέφτεστε ότι µε όλα τα σκατά που µας επιφυλάσσετε, µπορεί και να σκεφτούµε να σηκώσουµε κεφάλι. Να ανακαλύψουµε τα κοινά µας, εκεί που µας θέλετε να τρωγόµαστε µεταξύ µας. Μην τυχόν και αντιδράσουµε καθώς χτίζετε καθηµερινά µια κοινωνία έτοιµη για

πόλεµο.


ΚΑΙ ΤΙ ∆ΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ∆ΥΣΦΗΜΗΣΕΤΕ; Σε κάθε σφαλιάρα που πέφτει στις πλατείες, εσείς µιλάτε για «συµµορίες ανηλίκων» και στοχοποιείτε για «παραµέληση ανηλίκων» τις οικογένειες της εργατικής τάξης. Κάθε κερκίδα την ονοµάσατε στέκι παραβατικών, κάθε προαύλιο ΕΠΑΛ το είπατε άντρο φασιστών. Σας ενοχλεί η ύπαρξή µας, γιατί στις καλές µας στιγµές µπορούµε να βγούµε και να πούµε περήφανα ότι εδώ είναι οι γειτονιές µας και εδώ θα µείνουµε! ∆εν είµαστε εγκληµατίες, είµαστε η πολυεθνική εργατική τάξη και εµείς κρατάµε αυτή την πόλη ζωντανή µε χίλιες κουλτούρες και µε χίλιες γλώσσες. Μας έχουν φτιάξει τα ζόρια και η εποχή µας, η εποχή του σύγχρονου ελληνικού φασισµού που ξεδιπλώνεται µπροστά στα µάτια µας εδώ και µια δεκαετία. Αυτοί είµαστε και δεν θα ξεµπερδέψετε εύκολα µε την πάρτη µας.

bottom of page