top of page
  • antifanorth

Όλο το antifa πακέτο, φουλ κομπλέ και με φιόγκο από πάνω!, Spray στους τοίχους, Άνοιξη του '22

Updated: Nov 15, 2022






Το antifa xalandri φτιάχτηκε το 2013. Δυο χρόνια μετά, την άνοιξη του ’15, τα παρακάτω λόγια περιλαμβάνονταν στο έντυπο δρόμου που κυκλοφορούσε τότε ο πυρήνας στις καβάτζες και στα σχολειά της γειτονιας. Ήταν ένα μικρό κειμενάκι που εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους βάφουμε τους τοίχους, ως εξής:


Η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι τοίχοι μιας γειτονιάς έχουν συχνά την τάση να αναδεικνύουν τα ενδιαφέροντα όσων επιμένουν ακόμα και στους καιρούς της ιδιώτευσης να βρίσκονται στη γύρα. Θα δεις αποτυπωμένο τον οπαδικό τσαμπουκά, τη μαθητική καψούρα, τις ανησυχίες των γκραφιτάδων, όπως επίσης πράγματα γραμμένα σε άλλες γλώσσες που προδίδουν την πολυεθνικότητα της νεολαίας και φυσικά έναν ατέλειωτο κύκλο μουτζούρας, πατήματος και συνθημάτων ανάμεσα στα φασιστάκια και τους αντιφάδες της κάθε περιοχής. Κομμάτι του τελευταίου είμαστε κι εμείς αφού απ’ την πρώτη στιγμή που συγκροτηθήκαμε σαν πυρήνας γειτονιάς δεν έχουμε αφήσει τοίχο για τοίχο. Έτσι κι αλλιώς το Χαλάνδρι έχει μια καλή παράδοση σ’ αυτό το κομμάτι και οι κατά καιρούς απελπισμένες προσπάθειες διάφορων ρατσιστών να χωθούν στους τοίχους έχουν τραγικό αποτέλεσμα.


Θεωρούμε σημαντικό οι γειτονιές μας να γίνονται αφιλόξενα περιβάλλοντα για τους φασίστες. Θέλουμε να αναδεικνύουν με κάθε τρόπο μια αντιφασιστική κουλτούρα και αισθητική και αυτό είναι κάτι που επιβάλλεται σε βάρος των εχθρών μας και σε καμία περίπτωση με τη συναίνεση τους. Έτσι, οι δήμαρχοι, οι μπάτσοι, οι μικροαστοί και οι ιδιοκτήτες και εννοείται οι ρατσιστές δεν έχουν κανένα λόγο να μας συμπαθούν και πολύ καλά κάνουν. Εμείς από την άλλη τους ανταποδίδουμε το μίσος μας για αυτό τον σκατόκοσμο που μας έχουν φορτώσει στην πλάτη, με όλα τα μέσα που διαθέτουμε. Στο μέλλον λοιπόν θα έχει κι άλλη μπογιά στους τοίχους, κι άλλα έντυπα στα σχολεία, κι άλλες αφίσες και αυτοκόλλητα, κι άλλες διαδηλώσεις και συναυλίες, κι άλλες φάπες όπου χρειαστεί. Όλο το antifa πακέτο, φουλ κομπλέ και με φιόγκο από πάνω, δεσμευόμαστε γι’ αυτό και θα τα ξαναπούμε!


Το 2021, το antifa xalandri εξελιχθηκε στο antifa north. Τι άλλαξε στα χρόνια που μεσολάβησαν; Όχι πολλά. Μπορεί οι εχθροί μας να πολλαπλασιάστηκαν και να επινόησαν νέους τρόπους να μας επιτίθενται, μπορεί ο σκατόκοσμος να έγινε ακόμη πιο ζόρικος αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το μίσος μας γι’ αυτόν είναι ακόμη εδώ, πιο ζωντανό από ποτέ και η διάθεση μας να το δείχνουμε με κάθε ευκαιρία καθόλου δεν έχει πάει περίπατο. Οπότε η υπόσχεση που δίναμε σε εκείνο το παλιό κείμενο του ’15 θα μπορούσαμε να πούμε πως τηρήθηκε και με το παραπάνω. Ακόμα παίρνουμε σβάρνα τους δρόμους με sprayστα χέρια, ακόμη φροντίζουμε να γεμίζουμε τις γειτονιές μας με μπογιά αλλά και έντυπα, αφίσες, αυτοκόλλητα, διαδηλώσεις, συναυλίες και ό,τι άλλο χρειάζεται. Σαφώς και δεν είμαστε οι μόνοι. Σε κάθε γωνιά του Βορρά της Αθήνας υπάρχουν αυτοί κι αυτές που κρατάνε γερά τα πόστα σε δύσκολους καιρούς με όλους τους τρόπους που αναφέραμε κι άλλους τόσους. Οπότε, δεν πα να μας ρίχνουν μπάτσους, καραντίνες, και ό,τι άλλο σκεφτούν εμείς θα συνεχίσουμε να απαντάμε με όλο το antifaπακέτο, φουλ κομπλέ και με φιόγκο από πάνω, δεσμευόμαστε ακόμη μια φορά γι’ αυτό και θα τα λέμε εκεί έξω!




bottom of page