top of page
  • antifanorth

Όσες Εκλογές και να Κάνετε... Είστε ανεπιθύμητοι στις γειτονιές μας!, Αφίσα στα Βόρεια, 10.2023

Updated: Nov 4, 2023


\


ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ και οι υποψήφιοι διασταυρώνουν τα ξίφη τους. Θα ήταν τουλάχιστον αφελές να θεωρήσουµε ότι ο βασικός ρόλος των δημοτικών αρχών είναι η ασφαλτοδρόμηση.


ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ και δουλεύουμε σε αυτές τις γειτονιές. Έχουμε δει με τα μάτια μας τον ρόλο των δηµοτικών αρχών. Καταλάβαμε πολλά όταν χέρι-χέρι με τους ειδικούς της υγείας και φυσικά της δηµόσιας τάξης αποκλείσανε τον καταυλισμό των Ρομά στο Χαλάνδρι στην περίοδο της καραντίνας, γιατί τάχα βρήκαν κρούσματα. Για ακόµη μία φορά επέβαλλαν την τάξη στους γείτονές μας με σκοπό να είναι πειθαρχηµένοι, να δουλεύουν φτηνά και να μην βγάζουν και κουβέντα. Αριστεροί και δεξιοί δήμαρχοι παλεύουν ανέκαθεν µανιωδώς να σπάνε τις κοινότητες τους έτσι ώστε να αποκομίζουν ζεστά λεφτά και να τα διανέμουν στους συμμάχους τους. Άλλωστε, είναι και πάλι οι δημοτικές αρχές που με αφορμή ιούς, πυρκαγιές και πλημμύρες αναλαμβάνουν να απαγορεύουν την ύπαρξη σε δημόσιους χώρους και σε εμάς τους ίδιους. Να μας διώχνουν από τα μέρη που αράζουμε και υπάρχουµε όλη μας τη ζωή.


ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, λοιπόν, σε καιρούς που το κράτος πουλάει «έκτακτη ανάγκη» και «αλλεπάλληλες κρίσεις», αναλαμβάνουν δράση. Βασική τους αρμοδιότητα είναι να γειώνουν τις κρατικές πολιτικές στις γειτονιές μας. Να φέρνουν εις πέρας σχέδια πειθάρχησης και πίεσης ενώ ζητάνε ενότητα και εθελοντισμό έτσι ώστε να εκπροσωπούνται τα εθνικά και κρατικά συµφέροντα στα μέρη μας.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, παρουσιάζουν τις γειτονιές μας σαν πρόβληµα που χρήζει διαχείρισης από τους εκάστοτε ειδικούς. Με πρόσχημα την «εγκληματικότητα» και την «ποιότητα ζωής», μας κάνουν σαφές ότι οι κοινωνίες μας είναι χωρισμένες στα δύο. Από τη μία οι ρουφιάνοι µικροϊδιοκτήτες και τα αφεντικά των αμέτρητων μαγαζιών και από την άλλη η εργατική νεολαία και οι οικογένειες της εργατικής τάξης. Μας λένε ότι θα πρέπει να ζούμε µε τα ελάχιστα και να μην λέμε και κουβέντα.


ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ, ούτε διαφορετικές. Η κρίση είναι μία και λέγεται καπιταλιστική. Το κράτος είναι οργανωμένο και μας επιτίθεται. Κάνει τους υπολογισμούς που απαιτούνται για να βγει κερδισµένο στον πόλεµο που διεξάγει. Οι δημοτικές αρχές είναι κομμάτι αυτής της διαδικασίας. Παρουσιάζουν τις πόλεις σαν δικές τους και μας πετάνε στην απέξω. Αλλά κανένας δήμαρχος και κανένα κόμμα δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τα δικά μας συμφέροντα. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουµε τόσο πιο κοντά θα έρθουµε και θα οργανωθούμε.


bottom of page